Kraamzorg Dronten

Werkzaamheden kraamverzorgende

Een Dag in het Leven van een Kraamverzorgende


We willen je graag een kijkje geven in het dagelijkse leven van een kraamverzorgende, zodat je een beter begrip krijgt van de ondersteuning die je kunt verwachten na de geboorte van je baby.

Ochtend: Aankomst en Kennismaking

De dag begint meestal om 8:00 uur, wanneer onze kraamverzorgende bij je gezin arriveert. Na aankomst maken we eerst kennis met jou en je gezin. We luisteren naar jouw wensen en bespreken de zorgplannen voor de komende dagen. Dit is een belangrijk moment om eventuele vragen te stellen en verwachtingen af te stemmen.

Medische Controles

Een van onze eerste taken is om medische controles uit te voeren bij zowel jou als je baby:

Controle bij jou

We meten je pols, controleren de hoogte van de baarmoeder en inspecteren de hechting van eventuele knipjes of hechtingen na de bevalling.

Controle bij je baby

We meten de temperatuur van je baby, controleren de hartslag, ademhaling en gewicht.

Ondersteuning bij de Babyverzorging

Na de medische controles staan we klaar om je te helpen bij de verzorging van je baby. Dit kan onder andere inhouden:

Verschonen en wassen

We helpen met het verschonen van de luier, het wassen van het gezichtje en de handen van de baby, en controleren de temperatuur.

Voeden

We ondersteunen je bij borstvoeding of flesvoeding, beantwoorden vragen over voedingstechnieken en helpen bij het aanleggen of geven van flesjes.

Observeren

We houden nauwlettend in de gaten of je baby zich goed ontwikkelt, letten op tekenen van ongemak of ziekte, en geven advies over wat normaal is.

Ondersteuning voor Moeder

Naast de babyzorg staan we ook paraat om jou als moeder te ondersteunen. We delen tips voor een snel herstel na de bevalling en helpen bij persoonlijke hygiëne en zorg.

Emotionele ondersteuning

We zijn er om naar je te luisteren en eventuele zorgen te bespreken. Kraamverzorgenden begrijpen dat de eerste dagen na de bevalling emotioneel uitdagend kunnen zijn.

Hulp bij Huishoudelijke Taken

We zorgen ervoor dat het huishouden op rolletjes loopt. We kunnen helpen met lichte schoonmaak, de was en de bereiding van eenvoudige maaltijden.

Instructie en advies

We geven tips over de organisatie van je dagelijkse routine en huishoudelijke taken, zodat je kunt ontspannen en genieten van je baby.

Middag

In de middag besteden we tijd aan het geven van voorlichting.

Borst- of flesvoedingsadvies

We bieden begeleiding bij het juiste aanleggen of het bereiden van flesvoeding en leggen uit hoe je de voedingssignalen van je baby kunt herkennen.

Verzorgingstips

We delen waardevolle informatie over de verzorging van je baby, waaronder badtijd, nagelverzorging en veilig slapen.

Einde van de Dienst

Na een volledige dag van zorg en ondersteuning, ronden we onze dienst af en gaan we niet pas in de avond naar huis. We zorgen ervoor dat je je zelfverzekerd voelt in je rol als ouder en dat je voldoende informatie hebt om de zorg voor je baby voort te zetten.