Kraamzorg Dronten

Kosten Kraamzorg

Kosten en Vergoedingen Kraamzorg 2023

Tijdens je zwangerschap en kraamtijd wil je zorgeloos genieten zonder je zorgen te maken over de kosten van kraamzorg. Of je nu al zwanger bent of een kinderwens hebt, het is essentieel om de financiële aspecten van kraamzorg te begrijpen.

Vergoeding Kraamzorg vanuit de Basisverzekering

Ongeacht je bevallingslocatie of waar je je kraamtijd doorbrengt, zijn alle kosten voor geïndiceerde kraamzorguren, inschrijving, intake en partusassistentie gedekt door het basispakket van je zorgverzekering. Meestal is er een wettelijke eigen bijdrage van € 4,80 per uur, tenzij je aanvullend verzekerd bent. Omdat vergoedingen variëren per zorgverzekeraar, adviseren we je om de specifieke voorwaarden met hen te bespreken.

Tarieven en Vergoedingen bij Kraamzorg Dronten

Wil je inzicht in de kosten en vergoedingen van Kraamzorg Dronten voor 2023? Bekijk hier ons overzicht van de tarieven en vergoedingen. Je ontdekt wat je zorgverzekeraar dekt, de exacte wettelijke eigen bijdrage, en eventuele aanvullende kosten. Heb je vragen? Wij staan voor je klaar om je te informeren.

Aanvullende kraamzorguren

Het aantal kraamzorguren dat je vergoed krijgt, is afhankelijk van je indicatie. Als je bijvoorbeeld een meerling verwacht, kan dit aantal hoger liggen dan gemiddeld. Mocht je geen indicatie hebben voor extra uren, maar je wenst toch meer kraamzorg, dan is het mogelijk om afhankelijk van de beschikbaarheid, extra uren te boeken tegen een tarief van € 59,33 (all-in) per uur.